среда, 28 апреля 2010 г.

Рецепт для омолодження крові і зниження ваги у огрядних людей з млявим організмом. Отже, 0,5 кг часнику перемолоти і вижати в нього 24 лимони. Помістити суміш в банку з широкою шийкою і накрити прозорою плівкою. Витримати 24 дні. При прийомі збовтувати!
Приймати один раз в день перед сном 1 ч.л. цієї суміші на півстакана води (це доповнення, якщо ви увечері не будете багато їсти). Після закінчення 10-14 днів схуднете, пропаде втома, налагодиться сон.


Природа допоможе 
схуднутиПроблема зниження ваги повинна вирішуватися комплексно. В більшості випадків, одну “строгу” дієту не досить. Адже будь-яка дієта має свої слабкі сторони, особливо монодієти. Тут на допомогу і приходять “дари природи” - лікарські трави, які сприяють схудненню або доповнюють наш строгий раціон бракуючими елементами.
В основному, в практиці схуднення використовуються трав'яні збори, які містять:
- трави для зниження апетиту - обволікають стінки шлунку або розбухають, заповнюючи шлунок (фукус пузирчастий, водорості спіруліна, коріння алтея звичайного, дягеля лікарського, насіння льону);
- трави для нормалізації роботи травної системи (фенхель, аніс, петрушка, кріп);
- трави для нормалізації обміну речовин (розмарин, імбир, куркума, листя берези, мати-й-мачуха, кропива і квітки бузини);
- трави для дії на жовчогінні і сечогінні процеси - виводять з організму надлишки рідини (польовий хвощ, горець пташиний, ведмедячі вушка, брусничне листя, перстач гусячий, лопух, безсмертник, кукурудзяні стовпчики, кульбаба, пижмо звичайне, льнянка звичайна, барбарис, володушка);
- трави, які володіють послаблюючою дією, - борються із замками і виводять шлаки з організму (вахта, аптечна ромашка, деревій, жостір, жостер послаблюючий, кріп пахучий, тмин посівної, аніс звичайний);
- трави, плоди і ягоди, що заповнюють запаси вітамінів і інших, не менш корисних речовин (шипшина, горобина, чорна смородина, малина, брусниця, листя кропиви).
Декілька трав'яних зборів для схуднення:
Настій з трави деревію, звіробою і цистозіри: 2 столових ложки збору (трава деревію - 40 г, трава звіробою - 40 г, цистозіра бородата - 20 г) залити 1/2 л кип'ятку і настояти протягом 30 хвилин. Пити в 3 прийоми по 1 стакану.
Настій з коріння жостеру і кульбаби, плодів петрушки і фенхеля: 2 столових ложки збору (корінь жостеру - 60 г, корінь кульбаби - 20 г, плоди петрушки - 20 г, плоди фенхеля - 20 г, листя м'яти перцевої - 20 г) залити 1/2 л кип'ятку і дати настоятися 30 хвилин. Вранці випити весь настій натщесерце.
Настій з трави цистозіри, плодів анісу і кореня солодки: 2 столових ложки збору (цистозіра бородата - 100 г, плоди анісу - 50 г, корінь солодки - 50 г) залити 1/2 л кип'ятку, настояти протягом 30 хвилин. Пити в 3 прийоми по 1 стакану.
Слід нагадати, що трави для схуднення і готові трав'яні збори краще всього купувати у фито-аптеках. При цьому не забувайте уважно вивчити інструкцію, адже навіть нешкідливі трави, можуть мати протипоказання і побічні ефекти, як втім, і будь-які ліки.
Ну і звичайно ж, перш ніж, щось купити або спожити, проконсультуйтеся з лікарем.